duminică, 16 decembrie 2012

Ciocolata de casa








Preparare:
  • Într-o oală, puneți la fiert zahărul împreună cu o cană de apă, la foc mic. După ce zahărul s-a topit, luați vasul de pe foc, adăugați untul și amestecați până când se topește. Puneți treptat cacaua și laptele praf, mixând energic, ca să nu se formeze cocoloașe.
  • Veți obține o compoziție cremoasă, în care încorporați zahărul vanilinat, stafidele și alunele mărunțite.
  • Întindeți compoziția într-o tavă tapetată cu folie sau cu hârtie de copt, în prealabil unsă cu unt. Introduceți tava în frigider pentru cel puțin 24 de ore.
  • Porționați ciocolata cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, ușor încălzit.
Ingrediente (25 Porţii):
1 kglapte praf
200 gunt
400 gzahăr
2plicuri zahăr vanilinat
100 gcacao
100 gstafide
100 galune coapte și decojite
1cană apă
1lingură unt pentru tavă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu