miercuri, 5 decembrie 2012

Bulete umplute cu icre


Ingrediente (6 Porţii):
Pentru aluat
½pahar apă
3ouă
60 gunt sau margarină
125 gfăină
sare
Pentru umplutură
50 gicre
2–3linguri griş
100 mlulei
zeama de la ½ lămâie
100 gmăsline
1gogoşar


Preparare:
  • Fierbeți apa împreună cu un praf de sare şi untul, iar când începe să clocotească, puneți toată făina şi omogenizezi energic, până când compoziţia se adună sub forma unei sfere ce se dezlipeşte de pereţii vasului. Luați vasul de pe foc şi, când compoziția s-a mai răcit, încorporați ouăle, unul câte unul.
  • Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți câte o linguriţă de aluat sub forma unor grămăjoare, la 4-5 cm una de alta. Le coaceți la foc iute, pentru 20 de minute, până se rumenesc frumos.
  • Pentru umplutură, puneți la fiert o cană cu apă şi un praf de sare. După primele clocote, presărați grişul în ploaie şi amestecați energic, până când se îngroaşă. Mixați icrele până se deschid la culoare, apoi turnați câte o picătură de ulei şi mixați în continuare, încorporând astfel tot uleiul. Curățaţi gogoşarul, îl spălați şi îl tăiați mărunt. Acriți după gust pasta de icre şi o amestecați cu felioare de măsline şi cubuleţe de gogoşar.
  • Tăiați câte un căpăcel gogoşelelor şi le umpleți cu icre. Decorați cu măsline şi felioare de gogoşari.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu