luni, 3 decembrie 2012

Prajitura cu lichior si cirese


Ingrediente:

  • 700 g cirese;
  • 2 linguri pesmet;
  • 100 g unt;
  • cate 200 g zahar si faina;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • 4 oua;
  • 1 praf de sare;
  • 50 ml lichior de lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • cate 2 linguri unt si pesmet pentru forma;
  • 50 g crema de ciocolata pentru decor;
  • 300 g frisca;
  • 50 g ciocolata;
  • frunze de menta.
Preparare:
  1. Bateti frisca si o pastrezi la rece timp de 1 ora. Speli ciresele, le cureti de samburi si codite si le lasi sa se scurga bine in strecuratoare.
  2. Bati albusurile spuma tare cu sarea, apoi adaugi zaharul si zaharul vanilinat si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Incorporezi pe rand galbenusurile, lichiorul, untul moale si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  3. Ungi cu unt si tapetezi cu pesmet o tava de 20x35cm. Presari ciresele cu pesmetul si le asezi in tava, iar deasupra pui compozitia si amesteci usor.
  4. Coci blatul jumate ora, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  5. Dupa ce blatul s-a racit, il ungi cu un strat fin de crema de ciocolata.
  6. Decorezi prajitura cu frisca, frunze de menta, ciocolata rasa sau cirese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu