duminică, 16 decembrie 2012

Brânzoaice






Ingrediente (10 Bucăţi):
400 gfăină
2ouă
3linguri margarină (sau ulei)
1pahar cu lapte
50 gdrojdie
2linguri zahăr și un praf de sare
250 gbrânză dulce de vacă
3linguri de zahăr
2ouă
1lingură griș
coajă rasă de lămâie




Preparare:
  • Preparați o maia din lapte călduț, zahăr și drojdie pe care o amestecați cu făină până ce obțineți o compoziție de consistența smântânei. Presărați făină și o puneți la cald să crească. Amestecați restul ingredientelor pentru aluat (fără margarină) cu maiaua. Frământați până ce se dezlipește de pe vas, apoi adaugați margarina topită (sau uleiul) frământând în continuare. Lăsați la crescut.
  • Între timp preparați umplutura astfel: Pasați brânza de vaci cu o furculiță, o amestecați cu grișul, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile și la urmă adăugați albușurile bătute spumă. Din aluatul crescut întindeți o foaie groasă de circa 1/2 cm și mare cam de 50/50 cm pe care o tăiați în pătrate. Puneți umplutura în mijlocul fiecărui pătrat și uniți la mijloc cele patru colțuri.
  • Așezați fiecare brânzoaică într-o tavă unsă cu puțin ulei și o lăsați din nou la cald să crească. Ungeți brânzoaicele cu ou bătut și le coaceți la cuptor la foc potrivit.



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu