luni, 3 decembrie 2012

Prajitura cu alune


Ingrediente:

  • 2 oua;
  • 150 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 200 g faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 1 cana alune de padure decojite;
  • 1/2 cana arahide decojite;
  • 100 g zahar brun;
  • cate 1 lingura unt si faina entru tava.
Preparare:


  1. Separi albusurile de galbenusuri. Freci untul inmuiat la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugi treptat galbenusurile, sarea, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
  2. Prajesti putin alunele de padure si arahidele in cuptor, apoi le tai mare.
  3. Bati spuma tare albusurile. Adaugi treptat zaharul brun si continui sa bati pana se dezolva.
  4. Intinzi aluatul intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 15x25cm sau intr-o forma rotunda, cu diametrul 24cm, in prealabil unsa si tapetata. Presari alunele si arahidele, apoi acoperi cu bezeaua, pe care o intinzi uniform.
  5. Coci prajitura in cuptorul preincalzit, iatai 10 minute la foc mediu, apoi 20 minute la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu