luni, 3 decembrie 2012

Amandine




Pentru blat:
6 oua;
170-180g faina;
180g zahar;
1/2plic praf de copt;
2 linguri de ulei;
2 linguri de apa;
5 linguri cacao.

Pentru insiropat:
400ml apa;
200 g zahar;
1 esenta rom si 2 plicuri ciocolata calda.

Pentru crema:
1 pachet de unt;
5 linguri cacao;
150 g zahar pudra;
3 galbenusuri.

Pentru glazura:
2 plicuri glazura de ciocolata si 1 plic de glazura caramel.
Pregatirea blatului: mixezi cele 6 albusuri, adaugand, la inceput, un strop de zeama de lamaie si apoi treptat, zaharul. Cand albusurile au devenit o bezea, adaugi galbenusurile amestecate cu doua linguri de ulei, doua linguri de apa si faina amestecata impreuna cu praf de copt si cacao. Omogenizezi usor, de sus in jos cu o spatula de lemn. Compozitia obtinuta o torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Faci testul scobitorii. Lasi la blatul sa se racoreasca si apoi il tai, obtinand astfel, doua foi. Cat timp blatul sta la cuptor, pregatesti siropul si crema.
Pregatirea siropului: fierbi 400 ml apa, impreuna cu 200 g zahar, cu 2 plicuri ciocolata calda si putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, iei vasul de pe foc, iar cand s-a mai racorit, adaugi o cantitate mai mare de esenta de rom. Cu acest sirop vei insiropa blatul.
Pregatirea cremei: mixezi untul impreuna cu zaharul pudra, cacao si un praf de sare. Adaugi, rand pe rand, cate un galbenus si continui mixarea. Dai crema pentru cateva minute la frigider. In continuare, asamblezi prajitura. Pe un platou, pui prima bucata de blat, o insiropezi, intinzi crema uniform cu ajutorul unui cutit cu lama lata si la final, pui cea de-a doua bucata de blat, tot insiropata. Dai prajitura la frigider pentru 2-3 ore. Dupa expirarea timpului, tai prajitura si o glazurezi dupa pofta inimii cu ciocolata si caramel.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu