luni, 3 decembrie 2012

Ardei umpluti cu fasole


Ingrediente:

  • 10 ardei;
  • 400 g fasole boabe;
  • 4 cepe;
  • 4 linguri faina;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 lingura boia dulce;
  • 15 g margarina;
  • cate 1 legatura patrunjel si frunze de telina;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 lingurita tarhon uscat;
  • 1 rosie;
  • cate 1 lingurita zahar si zeama de lamaie;
  • piper;
  • sare.
Preparare:

  1. Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore. Adoua zi, o fierbi pana se inmoaie boabele, schimband apa de doua ori. Cureti cu grija ardeii, apoi ii speli. Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ulei. In uleiul ramas, calesti putin usturoi taiat in felioare. Presari faina, stingi cu apa si amesteci pana cand obtii un sos.
  2. Amesteci sosul alb cu ceapa, verdeata tocata marunt, fasolea fiarta si scursa, sare si piper dupa gust. Cu acest amestec umpli ardeii si ii asezi intr-o cratita cu putina apa. Presari deasupra tarhonul si introduci vasul in cuptor pentru jumatate de ora. La sfarsit, pui deasupra feliile de rosii.
  3. Din margarina tapita, zahar, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt si putina zeama de la fasolea fiarta, presari un sos pe care il torni peste ardei inainte de a-i servi.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu