Ingrediente:
- 2 oua;
- 150 g zahar;
- 125 g unt;
- 200 g faina;
- 1 lingura praf de copt;
- 1 praf de sare;
- 1 lingura esenta de vanilie;
- 1 cana alune de padure decojite;
- 1/2 cana arahide decojite;
- 100 g zahar brun;
- cate 1 lingura unt si faina entru tava.
- Separi albusurile de galbenusuri. Freci untul inmuiat la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugi treptat galbenusurile, sarea, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
- Prajesti putin alunele de padure si arahidele in cuptor, apoi le tai mare.
- Bati spuma tare albusurile. Adaugi treptat zaharul brun si continui sa bati pana se dezolva.
- Intinzi aluatul intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 15x25cm sau intr-o forma rotunda, cu diametrul 24cm, in prealabil unsa si tapetata. Presari alunele si arahidele, apoi acoperi cu bezeaua, pe care o intinzi uniform.
- Coci prajitura in cuptorul preincalzit, iatai 10 minute la foc mediu, apoi 20 minute la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu