Ingrediente:
- 10 ardei;
- 400 g fasole boabe;
- 4 cepe;
- 4 linguri faina;
- 5 linguri ulei;
- 1 lingura boia dulce;
- 15 g margarina;
- cate 1 legatura patrunjel si frunze de telina;
- 3 catei de usturoi;
- 1 lingurita tarhon uscat;
- 1 rosie;
- cate 1 lingurita zahar si zeama de lamaie;
- piper;
- sare.
Preparare:
- Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore. Adoua zi, o fierbi pana se inmoaie boabele, schimband apa de doua ori. Cureti cu grija ardeii, apoi ii speli. Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ulei. In uleiul ramas, calesti putin usturoi taiat in felioare. Presari faina, stingi cu apa si amesteci pana cand obtii un sos.
- Amesteci sosul alb cu ceapa, verdeata tocata marunt, fasolea fiarta si scursa, sare si piper dupa gust. Cu acest amestec umpli ardeii si ii asezi intr-o cratita cu putina apa. Presari deasupra tarhonul si introduci vasul in cuptor pentru jumatate de ora. La sfarsit, pui deasupra feliile de rosii.
- Din margarina tapita, zahar, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt si putina zeama de la fasolea fiarta, presari un sos pe care il torni peste ardei inainte de a-i servi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu