Ingrediente (6 Porţii):
Pentru perișoare: | ||
1 | kg pește (cod, șalău sau alt pește cu oase puține) | |
2 | cepe | |
1 | ardei | |
1 | legătură pătrunjel | |
2-3 | linguri făină | |
100 g | griș | |
ulei | ||
sare | ||
piper | ||
Pentru ciorbă: | ||
4 | roșii | |
3 | ardei | |
1 | morcov | |
1 | țelină | |
1 | păstârnac | |
1 | ceapă | |
0,5 l | borș | |
2 | legături leuștean | |
sare | ||
piper |
Preparare:
- Pentru perișoare: Curățați peștele și îl puneți la fiert 20 de minute în apă cu sare, la foc mic. Îl lăsați să se răcească, îl scoți, îl dezosezi și îl dați prin mașina de tocat. Ceapa și ardeiul le curățați, le tăiați mărunt, le căliți în puțin ulei și le amestecați cu peștele.
- Adăugați sare și piper după gust, pătrunjelul tocat și mai dați o dată prin mașina de tocat. Adăugați grișul și amestecați până omogenizați compoziția, apoi o lăsați la frigider până pregătiți ciorba.
- Pentru ciorbă: Curățați și spălați bine toate legumele. Tăiați mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul, țelina și păstârnacul le dați pe răzătoare, apoi le puneți pe toate la fiert în supa în care a fiert peștele pentru perișoare.
- Când legumele s-au înmuiat, adăugați roșiile decojite tăiate felii. Din compoziția cu pește faci perișoare de mărimea unei nuci, le dați prin făină și le puneți în ciorbă să fiarbă 10 minute.
- Adăugați borșul fiert separat și lăsați să dea un clocot. Potriviți gustul de sare și piper și presărați leușteanul.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu