Ingrediente
- 3 linguri de faina;
- 9 oua;
- 300 g unt;
- 400 g amestec de nuci, migdale si fistic;
- 3 plicuri zahar vanilinat;
- 500 g zahar;
- sare;
- 50 g unt pentru uns tava
Preparare
- Prepari pe rand trei blaturi. Pentru fiecare blat, bati spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugi 100 g de zahar si bati in continuare. In bezeaua tare, incorporezi o lingura de faina si 100g amestec de nuci, migdale si fistic fin macinate.
- Ungi o tava de 20x35 cm cu unt si o tapetezi cu hartie de copt, pe care o ungi, de asemenea. Intinzi compozitia si o coci timp de 15-20 de minute, la foc mic. Scoti foaia din tava si o lasi sa se raceasca, apoi indepartezi hartia.Procedezi la fel cu celelalte doua blaturi.
- Pentru Krantz, caramelizezi intr-o tigaie 50 g zahar si adaugi restul de nuci, alune si fistic. Rastorni pasta calda pe un platou, iar cand s-a racit, o pisezi.
- Mixezi la bain-marie galbenusurile cu zaharul ramas su zaharul vanilinat, pana obtii o crema omogena. Cand s-a racit pana temperatura camerei, o incorporezi lingura cu lingura in untul frecat spuma.
- Intinzi crema pe foi si le suprapui. Consumi prajitura dupa ce ai pastrat-o in frigider cel putin 8 ore, timp in care krantz-ul se inmoaie.
Pofta buna!